ΠΑΙΔΕΙΑ

Δήμαρχος Πύργου στο Newsbomb.gr: Πολλά κρούσματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Να κλείσουν τα σχολεία

Δήμαρχος Πύργου στο Newsbomb.gr: Πολλά κρούσματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Να κλείσουν τα σχολεία
H έκκληση του Δήμαρχου Πύργου μέσω του Newsbomb.gr
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Να κλείσουν άμεσα τα σχολεία στον Πύργο Ηλείας εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, ζητά ο Δήμαρχος της πόλης κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, επισημαίνοντας πως η ηλειακή πρωτεύουσα μοιάζει με… καζάνι που «βράζει».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Αντωνακόπουλος απηύθυνε ουσιαστικά έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας να λάβει άμεσα μέτρα κλείνοντας τα σχολεία, ενώ υποστήριξε πως τα νούμερα που παρουσίασε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Ζέττα Μακρή, κάνοντας λόγο για ελάχιστα κρούσματα, δεν είναι αληθή.

«Η επιδημιολογική εικόνα στην πόλη του Πύργου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη. Δυστυχώς, το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλό, ενώ πλέον τα κρούσματα στα σχολεία είναι δεκάδες σε καθημερινή βάση. Τα τελευταία 24ωρα έχουμε 25 – 30 κρούσματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα παιδιά κινούνται μέσα στην κοινωνία διασπείροντας τον ιό, ενώ τον μεταφέρουν και στο σπίτι όπου υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το νοσοκομείο του Πύργου έχει μόνο ένα κρεβάτι εντατικής, χωρίς όμως να διαθέτει εντατικολόγο, με τους παθολόγους τους καρδιολόγους και άλλους γιατρούς να εκτελούν χρέη στη ΜΕΘ. «Τα σοβαρά περιστατικά μεταφέρονται απευθείας στην Πάτρα, όμως και εκεί η κατάσταση είναι απελπιστική, με τις κλίνες που απομένουν να είναι ελάχιστες», είπε ο δήμαρχος Πύργου ζητώντας και πάλι ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας.

«Πρέπει κάτι να γίνει. Πρέπει να μπει φραγμός. Ας είναι το κλείσιμο των σχολείων το πρώτο μέτρο που θα ληφθεί για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη του Πύργου», τόνισε ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, απευθύνοντας έκκληση μέσω του Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα: Άφαντο το «χρυσό» δελτίο Τζόκερ – Σε απόγνωση ο υπερτυχερός

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος

Κρούσματα σήμερα: 5.899 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 81 θάνατοι και 709 διασωληνωμένοι