ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά τη Δευτέρα - Πού δεν θα γίνει μάθημα

Τα σχολεία που θα είναι κλειστά τη Δευτέρα - Πού δεν θα γίνει μάθημα

Πολλά προβλήματα έχει φέρει η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα - Νέα λουκέτα και για άλλους λόγους

Κακοκαιρία, κινητοποιήσεις και... τοπικά έθιμα κρατάνε κλειστά αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα σχολεία τα οποία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα (08/01):

Χανιά

Άμεση λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Χανίων, μετά την πληροφορία για μετατροπή Λυκείου των Χανίων σε Πειραματικό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν στο κλείσιμο των σχολείων αύριο Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό αποφασίστηκε στη μεγάλη σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Χανίων, στην ΑΒΕΑ, που πραγματοποίησαν την Τρίτη που μας πέρασε.

Οι γονείς έπνεαν μένεα εναντίων όσων σχεδιάζουν να μετατρέψουν… με το ζόρι κάποιο από τα λύκεια σε πειραματικό, ενώ σοβαρή κριτική ασκήθηκε και στους αρμοδίους που γνώριζαν, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν έγκαιρα λύση στο πρόβλημα.

Κλιμακώνουν την αντίδραση τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων στη Νέα Χώρα προχωρώντας σε κλείσιμο του σχολείου αύριο Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην σχεδιαζόμενη μετατροπή-κατάργηση του υφιστάμενου λυκείου της περιοχής σε Πειραματικό.

Καστοριά

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους τρεις Δήμους στην Καστοριά αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1879/05-01-2024 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστοί θα είναι και οι Δημοτικοί Βρεφικοί & Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς.

Ζάκυνθος

Δεν θα χτυπήσει τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι για το 2024 στα σχολεία της Ζακύνθου καθώς αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Έτσι, οι μαθητές θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά την Τρίτη (08/01) αν και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η απόφαση πάρθηκε από τον Δήμαρχο του νησιού ενώ λόγω του απαγορευτικού απόπλου από το Σάββατο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, πολύς κόσμος ανάμεσά τους εκπαιδευτικοί και παιδιά που επέστρεφαν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, δεν κατάφεραν να μεταβούν στο νησί.

Η ανακοίνωση του Δήμου για τα σχολεία

“Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Γεωργίου Στασινόπουλου.

Η αναστολή λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί μας τα τελευταία 24ωρα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες στο σύνολο τους να ελεγχθούν για τυχόν φθορές”.

Χορτιάτης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο το 2ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας, αύριο, οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων, κυρίως δε λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από την κακοκαιρία.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Δυτική Μυτιλήνη

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Μυτιλήνης Ταξιάρχη Βέρρου, αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το Δημοτικό σχολείο Μολύβου θα είναι κλειστό λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.