ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Πέφτει η «αυλαία» με τέσσερα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες Πανελλαδικές 2017: Πέφτει η «αυλαία» με τέσσερα μαθήματα στα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2017: Τελευταία μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων σήμερα Τετάρτη (21/06) και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα κάτσου για τελευταία φορά στα θρανία για να εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Σήμερα, Τετάρτη (21/6), οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν με τα μαθήματα:
Ηλεκτροτεχνία
Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων
Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Την Τρίτη (20/6), οι μαθητές εξετάστηκαν στα μαθήματα:
Δίκτυα Υπολογιστών - Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών
Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών
Ναυσιπλοΐα ΙΙ
Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για την Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για την Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στους Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Δίκτυα Υπολογιστών

Να σημειωθεί ότι με την εξέταση μαθημάτων ειδικότητας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι είναι:
Μηχανές Πλοίου ΙΙ, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δενδροκομία και Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Μηχανές Πλοίου ΙΙ

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Ηλεκτρικές Μηχανές

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Δενδροκομία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στο μάθημα Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα ΓΕΛ

Σε Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν τη Δευτέρα (19/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.Με αυτά τα δύο μαθήματα έπεσε «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η... «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από την Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Ξεκινά η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Από σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών - Πανελλήνιων Εξετάσεων να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (ΜΔ).

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους από αύριο, Τετάρτη, και έπειτα για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Σχετικές ειδήσεις