ΠΑΙΔΕΙΑ

Τριών Ιεραρχών: Θα είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία τελικά; Ιδού η απάντηση!

Τριών Ιεραρχών: Θα είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία τελικά; Ιδού η απάντηση!

Μια διάταξη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν αρκετή να προκαλέσει σύγχυση στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Τι ακριβώς συνέβη;

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε μια διάταξη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την οποία πλέον ορίζει ως αργία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μέχρι και σήμερα, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια η εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν αργία και δεν γινόταν μάθημα ανήμερα, ενώ το δίωρο των εορταστικών εκδηλώσεων συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα της προηγούμενης μέρας.

Αντίθετα, στα Δημοτικά στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιούνταν εντός της σχολικής μονάδας εορταστικές εκδηλώσεις.

Η διάταξη, όμως, μπέρδεψε τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ακόμα και προκάλεσε ερωτήματα στους διευθυντές για το τι θα ισχύσει φέτος στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», χθες (24/01/2018), το υπουργείο Παιδείας, βλέποντας τις μέρες να περνάνε και υπό την πίεση των ερωτημάτων από τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της χώρας, έσπευσε να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, έξι ημέρες πριν από την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Για φέτος, λοιπόν, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα πραγματοποιήσουν ανήμερα εορταστικές εκδηλώσεις, με τη χρονική διάρκεια και το περιεχόμενό τους να αποφασίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου δεν θα λειτουργήσει εκείνη την ημέρα.

Για την επόμενη χρονιά, εφόσον η διάταξη ψηφιστεί, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να ισχύσει στα Δημοτικά το ίδιο καθεστώς με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή την προηγούμενη της εορτής να αφιερωθεί ένα δίωρο σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Το σκεπτικό της ηγεσίας, άλλωστε, για την κατάθεση της διάταξης ήταν να ισχύει το ίδιο καθεστώς για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σχετικές ειδήσεις