ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες στη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες στη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει τους περισσότερους τομείς. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κλάδοι που αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε αρκετούς νέους. Τα επισιτιστικά επαγγέλματα, για παράδειγμα, είναι σήμερα πιο δημοφιλή από ποτέ, καθώς παρέχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Τουρισμός αποτελεί ένα «δυνατό» χαρτί της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, ενώ η Ελλάδα το 2018 αναδείχθηκε κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη, στην κατηγορία «ταξίδια πόλεως», στο πλαίσιο των βραβείων του World Travel. Αυτό σημαίνει ότι καθώς περισσότεροι ταξιδιώτες την επιλέγουν για τις διακοπές τους, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα τους προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Για αυτό, άλλωστε, και ο τομέας του επισιτισμού που συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό, ανθίζει σημειώνοντας μεγάλη ανάπτυξη και προσφέροντας πολλές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα προβάλλεται ως ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς. Με τη μεσογειακή κουζίνα να έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο για τα διατροφικά της οφέλη όσο και για τις ιδιαίτερες γεύσεις της, σημειώνεται αυξημένη ζήτηση για τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κλάδο του Επισιτισμού και της Μαγειρικής. Έτσι, οι chef είναι πια περιζήτητοι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

ALFA 1

Ανακαλύπτοντας έναν ακόρεστο κλάδο με διευρυμένες προοπτικές εργασίας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Ο επισιτισμός παραμένει ένας ακόρεστος κλάδος, προσφέροντας διευρυμένες προοπτικές εργασίας, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης. Ειδικότητες όπως ο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef είναι περιζήτητες και αποτελούν από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα. Εξίσου σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης έχουν και οι ζαχαροπλάστες, που τα επόμενα χρόνια δεν θα δυσκολευτούν να βρουν θέσεις εργασίας.

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να ξεχωρίσει στους εν λόγω κλάδους; Η εξειδίκευση στον τομέα του Επισιτισμού, όπως άλλωστε και σε κάθε επάγγελμα αποτελεί το «κλειδί» για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Προκειμένου κάποιος να καταφέρει να διακριθεί στην Τέχνη της Γαστρονομίας και να αναγνωριστεί επαγγελματικά, είναι σημαντικό να επενδύσει στις σπουδές του. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στη μεγαλύτερη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στη χώρα μας, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, το οποίο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις σπουδές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής που προσφέρει.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, οι σπουδαστές τους διακρίνονται και βραβεύονται στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς, εκθέσεις και διοργανώσεις. Ειδικότητες όπως «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Chef» ή «Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλάστης» που προσφέρει είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τομέα του Επισιτισμού.

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο του Επισιτισμού και Τουρισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Greek Chef 2018», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 27 μετάλλια συνολικά, 19 Μαγειρικής και 8 Ζαχαροπλαστικής, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις τους και κατακτώντας την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Αττική στη Μαγειρική, αλλά και τη Ζαχαροπλαστική.

ALFA 3

Τα επαγγέλματα του «μέλλοντος» που μπορεί να σπουδάσει κάποιος στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ προσφέρει ακόμα μία μοναδική εμπειρία ποιοτικών σπουδών, που με τη σειρά τους δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη πορεία σε τομείς όπως τα Ναυτιλιακά, το Μάρκετινγκ, η Φυσικοθεραπεία, η Πληροφορική, η Αισθητική, η Εργοθεραπεία, η Διοίκηση Επιχειρήσεων και άλλες σύγχρονες ειδικότητες.

Έχοντας συνάψει συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης (NCFE, CISCO, ECDL, CITY & GUILDS) και διαθέτοντας ένα ισχυρό δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη διασφαλίζει την έγκαιρη και συνεχή διασύνδεση των σπουδαστών του με την αγορά εργασίας και «υπογράφει» την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ