ΠΑΙΔΕΙΑ

Πέντε λόγοι που οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον σου

Πέντε λόγοι που οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον σου

Με ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών, κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις, ισχυρές διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με νέα κτίρια σε Αθήνα και Πειραιά, η φοίτηση στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

«Και τώρα; Τι κάνω; Ποιο πρέπει να είναι το επόμενο μου βήμα;»: Ο προβληματισμός είναι κοινός για κάθε νέο όταν φτάνει η στιγμή που αποχαιρετά το Λύκειο και καλείται να πάρει μια από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή του. Η επιλογή σχολής και επαγγελματικής πορείας είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Οι «δρόμοι» που μπορεί να ακολουθήσει είναι αρκετοί. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας από αυτούς. Να γιατί.


1. Προσφέρει 58 κορυφαία προγράμματα σπουδών
Με 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, συνεργασία με 5 διακεκριμένα δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, 4 campuses ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Για την ακρίβεια, προσφέρει 58 κορυφαία Bachelors και Masters που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, ακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις της κάθε ειδικότητας ενώ κάθε μία από τις 10 Σχολές του Κολλεγίου διαθέτει πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς.

2

Μέσα από τη διαρκή μελέτη της διαμόρφωσης των τάσεων της αγοράς και των ολοένα και πιο απαιτητικών προϋποθέσεων ένταξης στην αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μεριμνά και προσθέτει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Έτσι, από τον Σεπτέμβριο του 2018 προσφέρει ανταγωνιστικά Bachelors σε:

Επισιτιστικές Τέχνες (BA Culinary Arts and Food Service Development): Πρόκειται για τη νέα πρόταση πανεπιστημιακών σπουδών Γαστρονομίας από τους βραβευμένους με δύο αστέρια Michelin, Νίκο Ρούσσο και Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Οι δύο καταξιωμένοι chef του Funky Gourmet αναλαμβάνουν καθήκοντα Αmbassador της Σχολής Τουρισμού. Το Bachelor Culinary Arts είναι ένα να από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών μαγειρικής διεθνώς αφού λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες τάσεις της παγκόσμιας επισιτιστικής βιομηχανίας ενώ παράλληλα καλλιεργεί δεξιότητες επιχειρηματικότητας και διοίκησης.

Μαιευτική [BSc (Hons) Midwifery]: Το πρόγραμμα σπουδών Μαιευτικής έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες δέκα ειδικότητες της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κάνοντας τη μεγαλύτερη και πληρέστερη Σχολή Υγείας στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει περισσότερες από 2500 ώρες υποχρεωτικής κλινικής πρακτικής η οποία πραγματοποιείται στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων πλαισίων.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει νέα και ακόμα πιο εξειδικευμένα Masters στους τομείς του Ψηφιακού Μάρκετινγκ (MSc Digital και Social Media Marketing), της Λογιστικής (MSc Professional Accounting) και της Παιδοψυχολογίας (MA Child Psychology for Education) τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στο είδος τους.

2. Η εκπαίδευση γίνεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας

Ποιος δεν θα ήθελε να περάσει τα φοιτητικά του χρόνια σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και με παροχές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή; Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τα μαθήματα γίνονται στα τέσσερα υπερσύγχρονα campuses σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 21.700 τ.μ.

Με στόχο την πλέον ολοκληρωμένη και εις βάθος εκπαιδευτική προσέγγιση της κάθε επιστήμης, και τα 4 campuses διαθέτουν εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, πλήρως εξοπλισμένα με τελευταίας γενιάς μηχανήματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση σε εξειδικευμένα ιδιόκτητα εργαστήρια στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

3 copy

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται νέους και παλιούς φοιτητές σε δύο εντυπωσιακά νέα campuses που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση για σπουδές υψηλής ποιότητας σε κέντρο και νότια προάστια.

Το νέο Downtown campus βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας (Ακαδημίας 42, Μετρό Πανεπιστήμιο). Το επταόροφο κτίριο, 2.700m², περιλαμβάνει υπερσύγχρονα εργαστήρια Επιστημών Υγείας [Podiatry Clinic, Orthotic Lab, Midwifery & Nursing Lab, Speech & Language Clinic, Physiotherapy Lab, Gym & Fitness Room], computer labs, Cafe και υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη, ενώ έχει γίνει ειδικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για εσωτερικούς χώρους πρασίνου.

4 copy

Ένα ασύγκριτο εκπαιδευτικό περιβάλλον έχει δημιουργηθεί και στο νέο campus του Κολλεγίου στον Πειραιά. Βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη 110, στην Πλατεία Τερψιθέας, υψώνεται σε 11 ορόφους και εξασφαλίζει μία ολοκληρωμένη και συναρπαστική εμπειρία φοίτησης χάρη στα εξειδικευμένα εργαστήρια.

6 copy

3. Προσφέρει τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ναυτικών, ναυτιλιακών σπουδών & Superyacht στην Ελλάδα

Το Μάιο του 2018 το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινίασε τη νέα Ναυτική Ακαδημία σε συνεργασία με το Solent University, παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές ναυτιλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να φοιτήσουν σε ένα από τα καλύτερα ιδρύματα ναυτικής εκπαίδευσης του κόσμου χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Τα προγράμματα σπουδών ξεκινούν με Bachelors και Masters σε ναυτιλιακές σπουδές (Διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων & Διοίκηση λιμένων), συνεχίζουν με εκπαίδευση Αξιωματικών & Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και ολοκληρώνονται με εκπαίδευση Αξιωματικών, Μηχανικών & Θαλαμηπόλων για σκάφη Yacht και Superyacht.
Η Ναυτική Ακαδημία στεγάζεται στο νέο campus του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 110) και περιλαμβάνει εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως προσομοιωτή γέφυρας (Full mission bridge simulator), Εργαστήριο ηλεκτρονικών συστημάτων απεικόνισης χαρτών και πληροφοριών (ECDIS) κ.ά.

 DSC5926
8
9
10
 DSC61641

4. Η επιλογή του ακαδημαϊκού προσωπικού γίνεται με αυστηρά κριτήρια

Οι καθηγητές, εκτός από εκπαιδευτές σου, θα γίνουν οι μέντορές σου και, πιθανώς, να παίξουν καθοριστικό ρόλο τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, όσο και μετά το πέρας τους. Για αυτό το λόγο, το ακαδημαϊκό προσωπικό κάθε Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου απαρτίζεται από διακεκριμένους επαγγελματίες, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Παράλληλα, εκπαιδεύονται συνεχώς και αξιολογούνται σε ετήσια βάση από επιτροπές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας.

5. Έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την αγορά εργασίας

11

Με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ανάμεσα στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για να αποτελέσει την τελική σου επιλογή, είναι και οι διασυνδέσεις του με την αγορά εργασίας.

Αντιλαμβανόμενο τις απαιτήσεις των καιρών και προκειμένου να συμβάλλει στην ταχύτατη και ουσιαστική επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει και εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Απώτερος σκοπός του Career Office του Κολλεγίου είναι να υποστηρίζει τους φοιτητές και αποφοίτους του Μητροπολιτικού Κολεγίου σε θέματα ανεύρεσης εργασίας (Career Coaching), επιλογής μεταπτυχιακού προγράμματος, σύνταξης βιογραφικού σημειώματος (CV Workshops) και συμβουλών για μια επιτυχημένη συνέντευξη (Interview Workshops).

Συμπληρωματικά, προκειμένου να ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Κολεγίου, καθώς και στην ενημέρωση τους για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο τους, κάθε χρόνο, οργανώνει το DeveloppingU. Πρόκειται για έναν θεσμό που περιλαμβάνει δράσεις που διοργανώνονται σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια του έτους για να εξασφαλίζουν τη διαρκή επαφή των φοιτητών με την αγορά εργασίας.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται θεσμοί όπως το Shipping Leaders In Residence και το HoTEL OPEN FORUM: Hosting the Hospitality Leaders όπου ηγετικές φυσιογνωμίες και εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της Ναυτιλίας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αντίστοιχα, μοιράζονται γνώσεις και εμπειρία από την πολυετή, διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους, με τους φοιτητές, αλλά και το ευρύ κοινό.

Συμπληρωματικά, και προκειμένου οι φοιτητές να έρθουν σε άμεση και ουσιαστική επαφή με εκπροσώπους οργανισμών και επιχειρήσεων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο οργανώνει τις Ημέρες Σταδιοδρομίας (Career Days). Το πιο πρόσφατο Career Day πραγματοποιήθηκε παρουσία 44 εταιρειών και εκατοντάδων φοιτητών και αποφοίτων οι οποίοι υπέβαλαν το βιογραφικό τους, συμμετείχαν σε συνεντεύξεις εργασίας και σχημάτισαν μια ρεαλιστική εικόνα για τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο έχουν επιλέξει να κινηθούν.

Αν πιστεύεις ότι αξίζεις τη διαφορά, τότε οι σπουδές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι η αρχή για να χτίσεις το μέλλον σου ακριβώς όπως το είχες φανταστεί.