ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός – Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Θα έχουμε μετασεισμούς έως τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο»

Σεισμός – Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Θα έχουμε μετασεισμούς έως τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο»

Σεισμός Τώρα: Καθησυχαστική ήταν η εικόνα για τα στοιχεία του σεισμού των 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (24/05) ανοιχτά της Κρήτης - Τι ανέφερε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Καθησυχαστικός ως προς τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή νότια της Άρβης στην Κρήτη εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Αναφερόμενος στην σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 2 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή 100 χλμ. νότια της Άρβης, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως όλοι οι σεισμοί που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι στα πλαίσια της μετασεισμικής ακολουθίας. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνει την ενέργεια που είχε συγκεντρωθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος ανέφερε πως «Είναι πολύ πιθανό να καταγραφεί ακόμη ένας μετασεισμός της τάξεως των 5,6 – 5,7 Ρίχτερ, μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η μετασεισμική ακολουθία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να προκαλεί κάποια ανησυχία.»

Νέος ισχυρός σεισμός νότια της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (24/05) στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινσιτιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε στις 1:50 και είχε ένταση 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντπίστηκε 102 νότια νοτιοανατολική της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα 25χλμ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Έβρο: Υπήρξε Τουρκική κινητικότητα - Ανοησία τα περί κατάληψης εδάφους

Σχετικές ειδήσεις