ΣΕΙΣΜΟΙ

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Εννέα σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες

Στο «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Εννέα σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες
emsc-csem

Σεισμός Τώρα: Τρεις σεισμικές δονήσεις, άνω των 4,1 Ρίχτερ, αλλά και αρκετές μικρότερες, σημειώνονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/10) στο θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χλμ. βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη «ισχυρή» δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Οι δύο τελευταίες δονήσεις σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτηρίζονται «ασθενείς».

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν σημειωθεί και έξι μετασεισμοί με μέγεθος μέχρι τα 3,5 Ρίχτερ.

5,1 και το EMSC

Από την πλευρά του, και το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε το σεισμό των 03:30, στα 5,1 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 21 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 50 χλμ. βόρεια της Σητείας.

Οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Δείτε στη gallery του σεισμούς, όπως τους έχουν καταγράψει οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στη Ζάκρο του νομού Λασιθίου και στην Κάρπαθο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: «Κοιμήθηκαν» οι Τούρκοι – Αόρατο από τα τουρκικά ραντάρ το υποβρύχιο «Παπανικολής»