ΣΕΙΣΜΟΙ

Λέκκας για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ μεταξύ Νίσυρου και Τήλου: Εκτιμώ ότι ήταν ο κύριος

Ευθύμιος Λέκκας σεισμός
INTIME

Για τον ισχυρό σεισμό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νισύρου μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ Νισύρου και Τήλου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν μας ανησυχεί αλλά έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο 1,5 μήνα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Λέκκας.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια περιοχή εντός της θάλασσας, μεταξύ Νισύρου και Τήλου, προσθέτοντας ότι η δόνηση έγινε αντιληπτή στους κατοίκους και των δύο νησιών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς, ευτυχώς, να έχουν καταγραφεί επιπτώσεις.

«Δεν νομίζω ότι η σεισμική δραστηριότητα θα μεταφερθεί σε παρακείμενες περιοχές. Νομίζω θα περιοριστεί προς το παρόν στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι αρκετά μακριά μέσα στη θάλασσα. Έτσι δεν θα υπάρχει άμεση απόκριση σε κατοικημένες περιοχές» εκτίμησε ο κ. Λέκκας

Τέλος, ο Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δεδομένου ότι η δραστηριότητα ήταν μεγάλη τον τελευταίο μήνα στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η ώρα της απολογίας του δολοφόνου της Καρολάιν - Τι θα υποστηρίξει, τι αντιμετωπίζει