ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ανησυχία για τους συνεχόμενους σεισμούς σε Πάτρα και Ναυπακτία

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ανησυχία για τους συνεχόμενους σεισμούς σε Πάτρα και Ναυπακτία

Ειδήσεις – Σεισμός: Μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα συγκλονίστηκε σήμερα, Δευτέρα (09/01) από συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις – Τι απαντά η επιστημονική κοινότητα για το φαινόμενο

Στο «χορό» των Ρίχτερ σήμερα η Δυτική Ελλάδα καθώς απανωτές σεισμικές δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησαν από το πρωί την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Πάτρας προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τις ειδήσεις για τους σεισμούς

Σύμφωνα με το χάρτη των αυτόματων λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιστούτου πριν και μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:53, έχουν καταγραφεί μια σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ, δύο δονήσεις 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δύο 2,4 Ρίχτερ.

seiii

Η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε, μάλιστα, ιδιαίτερα αισθητή εκτός απο τη Ναυπακτία και στην Πάτρα αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το σεισμό των 4,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο και δήλωσε στο patrastimes.gr: «Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για την περιοχή τόσο ο κυρίως σεισμός, όσο και οι δυνατοί μετασεισμοί».

Σχετικές ειδήσεις