ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Μυτιλήνη: Το Newsbomb.gr στη Βρίσα (photos-videos)

Σεισμός Μυτιλήνη: Το Newsbomb.gr στη Βρίσα (photos-videos)

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Βρίσα, που επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – Ο φακός του Newsbomb.gr καταγράφει το καταστροφικό πέρασμα του σεισμού στη Μυτιλήνη.

Όλοι οι κάτοικοι της Βρίσας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ακόμη και αυτοί που οι περιουσίες τους δεν έχουν υποστεί ζημιές για προληπτικούς λόγους, μετά από εντολή των Αρχών.

Οι κάτοικοι που μετρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (12/06) τις πληγές τους είναι ιδιαιτέρα ανήσυχοι, καθώς όλο το βράδυ δεν σταμάτησαν να κουνιούνται από τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς. Μάλιστα, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ακολούθησαν μέχρι το πρωί της Τρίτης (13/06) περισσότεροι από 100 μετασεισμοί, με τους 20 να έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 3,1 Ρίχτερ.

Παράλληλα η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε όλη την περιοχή και η πυροσβεστική βοηθά κάποιους που προσπαθούν να πάρουν κάποια υπάρχοντα πρώτης ανάγκης ώστε να τα μεταφέρουν στους πρόχειρους καταυλισμούς με σκηνές που έχει στήσει ο στρατός.

Όλοι οι κάτοικοι μένουν σε σκηνές στον Πολίχνιτο ενώ είναι αρκετοί αυτοί που παραβαίνουν τις οδηγίες ασφάλειες και κάνουν βάρδιες έξω από τα σπίτια τους ώστε να αποφύγουν το πλιάτσικο.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο καθώς, όσοι αντικρίζουν τα σπίτια τους με το φως της μέρας και αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις της καταστροφής ξεσπούν σε λίγούς.

Η παρουσία των ξένων πρακτορείων είναι έντονη στις κατεστραμμένες περιοχές ενώ οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν το κράτος θα τους συμπεριφερθεί έτσι όπως συμπεριφέρθηκε και στους μετανάστες όταν έφταναν με τις βάρκες από τις χώρες τους!

«Είμαστε στο έλεος του Θεού εντελώς» μονολογούν όσοι βλέπουν τα σπίτια τους μην μπορώντας να πιστέψουν να πιστέψουν την καταστροφή.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Σχετικές ειδήσεις