ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός: Ισχυρός μετασεισμός κοντά στη Μυτιλήνη (pics)

Σεισμός: Ισχυρός μετασεισμός κοντά στη Μυτιλήνη (pics)

Σεισμός Μυτιλήνη: Ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/6), στις 05:48, στην υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στα νότια παράλια της Μυτιλήνης.

Ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας των 6,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη Μυτιλήνη, στις 12 Ιουνίου και κόστισαν τη ζωή σε μια 43χρονη γυναίκα και ισοπέδωσαν τη Βρίσα.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η σεισμική διεργασία που ξύπνησε σήμερα το πρωί τη Μυτιλήνη, είναι απολύτως φυσιολογική, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

600136.local

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έδωσε το σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 19χλμ. νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου και 33χλμ. νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 15χλμ.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης.

Στα 722 τα μη κατοικήσιμα σπίτια

Μη κατοικήσιμες είχαν κριθεί έως κι χθες περισότερες από τις μισές κατοικίες που ελέγχθηκαν στο νησί. Όπως σημειώνουν «Τα Νέα», σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, έγινε έλεγχος σε 1.296 κατοικίες και κρίθηκαν μη κατοικήσιμες οι 722. Συνολικά -σε όλα τα κτίσματα- έγιναν 1.485 αυτοψίες και οι μηχανικοί έκριναν μη κατοικήσιμα τα 837.

«Αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός, κι αυτό γιατί οι έλεγχοι και οι καταγραφές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν», επισημαίνει στην εφημερίδα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το φονικό σεισμό της Μυτιλήνης

Σχετικές ειδήσεις