ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός: Νέα διπλή σεισμική δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο (pics)

Σεισμός: Νέα διπλή σεισμική δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο (pics)

Σεισμός τώρα: Διπλή ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (16/12), σε περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Ο πρώτος χρονικά σεισμός σημειώθηκε στις 21:21 και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC.

732968.local

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 56χλμ. βορειοανατολικά από το Πατητήρι Αλοννήσου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 8χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 6χλμ, και επίκεντρο 56χλμ. βορειοανατολικά της Αλοννήσου.

Δεύτερος σεισμός μέσα σε 7 λεπτά

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε λίγα λετά αργότερα, στις 21:28. Είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC.

732974.local

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 58χλμ. βορειοανατολικά από το Πατητήρι Αλοννήσου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 4χλμ, και επίκεντρο 56χλμ. βορειοανατολικά της Αλοννήσου.

Δείτε στη gallery του newsbomb.gr τους σεισμούς, όπως τους κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στη Σκύρο και στο Νεοχώρι Μαγνησίας.