ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λαμία: Μεθυσμένος ο οδηγός που σκότωσε τον 14χρονο – Ξεψύχησε στα χέρια των γονιών του

Τραγωδία στη Λαμία: Μεθυσμένος ο οδηγός που σκότωσε τον 14χρονο – Ξεψύχησε στα χέρια των γονιών του
lamiareport.gr

Την πόρτα του εισαγγελέα Λαμίας πέρασε ο 44χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που έκοψε το νήμα της ζωής του 14χρονου παιδιού το βράδυ της Πέμπτης στον Καραβόμυλο Στυλίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Λαμία FM, το οποίο επικαλείται νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές, ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να καταλήξουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα όπου ο 14χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του αδελφού του. Τραγικές φιγούρες οι δυο γονείς, αμφότεροι γιατροί, με την μητέρα μάλιστα να εφημερεύει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παιδί της υπό της οδηγίες του άνδρας της!

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, είχε ήδη ενημερωθεί από το σύζυγό της, που ακολουθούσε το ασθενοφόρο, για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας ήταν ο χειρουργός - γιατρός Σωτήρης Λέτσος, πατέρας των παιδιών. Αμέσως μόλις έφτασε και διαπίστωσε την σοβαρότητα της κατάστασης, με ψυχραιμία έδωσε εντολές για τον εξοπλισμό του ασθενοφόρου που θα πάει στο σημείο, καθώς επίσης και για την προετοιμασία στα Επείγοντα. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει το παιδί, έδωσε πραγματική μάχη για να το κρατήσει στη ζωή. Ακολούθησε το ασθενοφόρο και μόλις έφτασαν στο ΓΝ Λαμίας διασωλήνωσαν τον 14χρονο. Όμως λίγη ώρα αργότερα ο Μάριος «έσβησε», βυθίζοντας στο πένθος, όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και όλη τη Φθιώτιδα.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι συμμαθητές του 14χρονου στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας. Πριν από λίγους μήνες είχαν αποχαιρετήσει την συμμαθήτριά τους η Ιωάννα Κουτσοπάνου, που «έφυγε» άδικα πριν από λίγους μήνες, από διάτρηση στομάχου. Ο Μάριος και η Ιωάννα ήταν συμμαθητές και πήγαιναν στο ίδιο τμήμα.

Δείτε φωτογραφίες από το φρικτό δυστύχημα

Το τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας, σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Αλβανός υπήκοος έπεσε πάνω σε παρέα παιδιών με ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα έναν 14χρονο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Η παρέα των παιδιών με τα ποδήλατα, -που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πέντε και είχαν φώτα μπρος και πίσω-, κινούνταν στο δρόμο Αχινού – Καραβόμυλου μέσα στο χωριό, στο ύψος του «Γκλαντζούνη», όταν το αυτοκίνητο που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με εκείνα, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω τους.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 44χρονος οδηγός φέρεται να είδε τα παιδιά την τελευταία στιγμή, είχε όμως μεγάλη ταχύτητα.

Έκανε ελιγμό για να αποφύγει το πρώτο ποδήλατο, όμως έχασε τον έλεγχο και έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο δεύτερο ποδήλατο, ενώ χτύπησε και το τρίτο.

Η κηδεία του 14χρονου Μάριου θα γίνει αύριο Σάββατο στις 5:00' το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.