ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα 7 ύποπτοι τζιχαντιστές

Χρυσοχοΐδης: Από το 2017 έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα 7 ύποπτοι τζιχαντιστές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές σύμφωνα με έγγραφο το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον εντοπισμό και σύλληψη πιθανών τζιχαντιστών που εισέρχονται από τα ανατολικά σύνορα της χώρας ως πρόσφυγες και μετανάστες.

Συνολικά επτά αλλοδαποί που έχουν χαρακτηριστικά τζιχαντιστών και τρομοκρατών συνελήφθησαν στην χώρα μας την περίοδο 2017-2019.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Δείτε βίντεο:

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του ο κύριος Χρυσοχοΐδης: «Επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά αλλοδαποί».

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη για τους τζιχαντιστές

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην απάντησή του περιγράφει και τις δραστηριότητες με βάση τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι επτά αλλοδαποί: «Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται ότι, από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή. Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές - εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».

Δείτε εδώ την απάντηση Χρυσοχοΐδη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρή σε τροχαίο και η αδελφή του Αναστάση Σκόνδρα

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η τέταρτη δόση

Σχετικές ειδήσεις