ΕΛΛΑΔΑ

Περίεργο περιστατικό με νοσηλεύτρια και ανήλικους μετανάστες στην Ορεστιάδα

Περίεργο περιστατικό με νοσηλεύτρια και ανήλικους μετανάστες στην Ορεστιάδα
Pixabay

Σάλος δημιουργήθηκε με περίεργο περιστατικό που προκλήθηκε στην Ορεστιάδα μεταξύ μίας νοσηλεύτριας και ανήλικων μεταναστών - Ποια είναι η αλήθεια

 

 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανήλικοι μετανάστες φέρεται να κλείδωσαν την πόρτα του ιατρείου και να προσπάθησαν να εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή την νοσηλεύτρια.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν.

Όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση μέσω της σελίδας της στο Facebook οι ανωτέρω πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε τα πραγματικά γεγονότα προς αποκατάσταση της αλήθειας βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΜΚΟ, «αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν τρεις ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας του ΚΥΤ, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα, βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ.

Οι τρεις ανήλικοι συνοδεύθηκαν στο γραφείο της νοσηλεύτριας από υπάλληλο του ΚΥΤ, ο οποίος και παρέμεινε μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οπότε η νοσηλεύτρια ουδέποτε έμεινε μόνη με τους ανηλίκους όπως και ουδέποτε οι ανήλικοι κλείδωσαν την πόρτα. Δεν υπήρξε κανένα δείγμα παρενόχλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο υπάλληλος του ΚΥΤ που ήταν παρών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τα δημοσιεύματα αυτά, όταν 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται στο κλειστό Κέντρο Υποδοχής για χρονικό διάστημα που φτάνει τους 7 μήνες, αναμένοντας να βρεθεί θέση σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας και να φύγουν από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται».

Η ανάρτηση της ΜΚΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Ποιοι ήθελαν τα πυρομαχικά; - Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τρεις υπόπτους

Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Σχετικές ειδήσεις