ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η διάθεση βιβλίων σε δικαιούχους

ΟΠΕΚΑ: Από σήμερα η διάθεση βιβλίων σε δικαιούχους
PIXABAY/AΡΧΕΙΟ

Από σήμερα Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, ξεκινά η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους με τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ).

Δικαιούχοι είναι εκείνοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2019 και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τα δωρεάν βιβλία, απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής του (ΑΜΚΑ) και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

Για την παραλαβή της παροχής δωρεάν βιβλίων, η εξουσιοδότηση παραδίδεται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η προμήθεια άλλων ειδών, εκτός από βιβλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - EMY: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, βροχές και χαλάζι