ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Εφραίμ

Την Τρίτη το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Εφραίμ

Το πρωί της Τρίτης θα επανεξεταστεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Την Τρίτη, στις 10 το πρωί θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής.

Ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Εν τω μεταξύ, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε την αποστολή, προς στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ.

Επίσης, αποφασίστηκε και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Παγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, μια τρίτη επιστολή θα αποσταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί θα εκφράζεται η δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζει, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.