ΕΛΛΑΔΑ

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Χίο: Σήκωσε ξύλα, λαμαρίνες και… αυτοκίνητα – Εντυπωσιακές εικόνες

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» τη Χίο: Σήκωσε ξύλα, λαμαρίνες και… αυτοκίνητα – Εντυπωσιακές εικόνες
alithia.gr

Ζημιές και... εντυπωσιακές εικόνες εξασφάλισε ένας υδροστρόβιλος για τους κατοίκους στην περιοχή του αεροδρομίου στη Χίο.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο, σύμφωνα με το alithia.gr, στο πέρασμά του έκοψε σύριζα αλμυρίκια τα οποία καταπλάκωσαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ενώ σήκωσε τις στέγες σε επιχείρηση, προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων. Λαμαρίνες, ξύλα ακόμα και σιδερένια καπάκια εκτοξεύτηκαν παντού, χωρίς να προκαλέσουν ευτυχώς κανέναν τραυματισμό.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τις ζημιές:

Το φαινόμενο του υδροστρόβιλου εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά …εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.

Δείτε το βίντεο από τον υδροστρόβιλο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάνδρα Αττικής: Δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες - Το χρονικό μιας απίστευτης τραγωδίας

Είδηση - «βόμβα» για όσους βλέπουν πορνό (pics)

Σχετικές ειδήσεις