ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Αδαμόπουλος: Μείζον ζήτημα οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων

Γ. Αδαμόπουλος: Μείζον ζήτημα οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων

Να στηλιτεύεται κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ζήτησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, σχολιάζοντας τις χθεσινές παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη.

Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι η παραίτηση των δύο εισαγγελέων και οι «πρωτοφανείς και σοβαρότατες καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους, συνιστά ένα μείζον ζήτημα λειτουργίας και ανεξαρτησίας των θεσμών, σε μια περίοδο που η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά τους βάλλονται πανταχόθεν».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι παραιτήσεις αυτές έχουν τεράστιες διαστάσεις, καθώς οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί χειρίζονταν υποθέσεις μείζονος σημασίας.

«Αντιλαμβανόμαστε την ως άνω ενέργειά τους ως κίνηση διάσωσης της αξιοπρέπειας της πολυδιαφημιζόμενης και χιλιοειπωμένης (δυστυχώς, όπως πλέον διαπιστώνουμε, μόνο σε επίπεδο λόγων) διακήρυξης περί ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος που ζητά άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους, για μια Δικαιοσύνη πραγματικά ανεξάρτητη, με απόλυτη διαφάνεια.

«Λαθίσταται επιτακτικό - για λόγους συνταγματικής τάξης και νομιμότητας - κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης να αποκρούεται και να στηλιτεύεται ως κατεξοχήν αλλοίωση και εν τοις πράγμασι κατάλυση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων», κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος.