ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι Λάρισας; Τι λένε οι κάτοικοι;

Απίστευτο: Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι Λάρισας; Τι λένε οι κάτοικοι;

Μια πολύ περίεργη ιστορία έχει γίνει viral στο ίντερνετ - Κάτοικοι στο Καλοχώρι της Λάρισας μιλούν για θαύμα και αναφέρουν ότι είδαν την μορφή της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής - Μάλιστα έδωσαν και... φωτογραφικά ντοκουμέντα με την εικόνα να εμφανίζεται στην εξώπορτα του ναού - Οφθαλμαπάτη ή μήπως άλλος ένας αστικός μύθος; 

Η ιστορία του υποτιθέμενου θαύματος έχει ως εξής:

Εμφανίστηκε η μορφή της Αγίας Παρασκευής, στην εξώπορτα στο εκκλησάκι το βράδυ της Κυριακής – Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι στο χωριό δεν μπορούν να το εξηγήσουν.

Για νέα εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι που έχει το όνομα της στο Καλοχώρι της Λάρισας κάνουν λόγο κάτοικοι του χωριού που μάλιστα για του λόγου το αληθές, έστειλαν και το σχετικό φωτογραφικό υλικό στο tinealarissa.gr.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, νωρίς το βράδυ της Κυριακής ένα ζευγάρι από την Καρδίτσα έφτασε στο χωριό με σκοπό να ανάψει κεράκι στο εκκλησάκι.

Όπως έμαθαν εκ των υστέρων οι κάτοικοι, ο άνδρας πρόκειται να κάνει επέμβαση στα μάτια του και επειδή ως γνωστόν η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών, ήρθαν από Καρδίτσα στο εκκλησάκι που όπως είχαν διαβάσει είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο η μορφή της.

Άναψαν κερί έξω απ’ το (κλειδωμένο) εκκλησάκι, προσευχήθηκαν και όπως έκαναν για να φύγουν… το είδαν: η μορφή σχηματίστηκε στην εξώπορτα!

Μέσα σε λίγα λεπτά το νέο κυκλοφόρησε στο χωριό και οι κάτοικοι έσπευσαν με τη σειρά τους για να το (ξανα)δουν με τα μάτια τους…

Δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες

«Η μορφή της φαινόταν ακόμη πιο έντονα σε σχέση με το καλοκαίρι», λέει ένας κάτοικος του χωριού στο Τι Νέα Λάρισα; και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ανοιγόκλειναν την πόρτα και όμως δεν έφευγε από το τζάμι! «Ανοίξαμε την πόρτα μέχρι τη μέση, ήταν εκεί. Την ανοίξαμε και την κλείσαμε κάμποσες φορές, πάλι εκεί ήταν η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Πως να το εξηγήσεις μετά αυτό;».

Άλλος κάτοικος λέει πως έβαλαν ένα αυτοκίνητο με τα φώτα αναμμένα να σημαδεύει το τζάμι και συνέχιζε να φαίνεται η μορφή κανονικά! «Και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να απαξιώσουν την όλη ιστορία το καλοκαίρι λέγοντας και γράφοντας για καντηλάκια και κεριά μέσα στο εκκλησάκι που σχημάτισαν τη σκιά, τους ρωτάμε πως γίνεται να εμφανίζεται μετά απ’ όλα αυτά ξανά η μορφή της Αγίας; Τα καντηλάκια ήταν αναμμένα και χθες και προχθές και παραπροχθές… κάθε μέρα, γιατί δεν εμφανιζόταν και τότε η σκιά;».

Πηγή: tinealarissa.gr

Σχετικές ειδήσεις