ΕΛΛΑΔΑ

Ανεβαίνει τη Δευτέρα η θερμοκρασία

Ανεβαίνει τη Δευτέρα η θερμοκρασία

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει αύριο, Δευτέρα, ο υδράργυρος, ενώ επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή, όπου θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Τις πρωινές ώρες τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά καλός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.