ΕΛΛΑΔΑ

Ανήθικος εκβιαστής ο Ερντογάν: Άνοιξε την πόρτα του χάους με όπλο πρόσφυγες και μετανάστες

Ανήθικος εκβιαστής ο Ερντογάν: Άνοιξε την πόρτα του χάους με όπλο πρόσφυγες και μετανάστες

Τραγική κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Ο τουρκικός στρατός δείχνει στους μετανάστες τα περάσματα προς την Ελλάδα

Το ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παράφρονα, αφερέγγυο και προκλητικό Τούρκο πρόεδρο το ξέρουμε εδώ και χρόνια. Πλέον φτάνει στο σημείο να εκβιάζει την Ευρώπη με τον πιο ξεδιάντροπο και απάνθρωπο τρόπο.

Μετά τον καταιγισμό πυρών που δέχτηκε από ρωσικές και συριακές δυνάμεις του Άσαντ χάνοντας δεκάδες στρατιώτες, το καθεστώς Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει τα τουρκικά σύνορα προς την Ευρώπη, εκβιάζοντας έτσι τη Δύση και επιβεβαιώνοντας πόσο ανήθικος είναι αυτός και τα… πρωτοπαλίκαρά του.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως όπλο, ανοίγοντας την πόρτα στο χάος δημιουργώντας εκρηκτικό σκηνικό σε Έβρο και ανατολικό Αιγαίο.

Την ώρα που η Ελλάδα αυστηροποιεί την φύλαξη στα σύνορά της τόσο τα χερσαία όσο και τα θαλάσσια, την ώρα που οικογένειες με μικρά παιδιά συνωστίζονται στην τουρκική πλευρά των συνόρων στις Καστανιές του Έβρου, ο Ερντογάν παραδέχεται ότι όλα γίνονται επίτηδες και έχουν οργανωθεί από τον ίδιο.

Πώς να το αρνηθεί άλλωστε όταν μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκαν οι Τούρκοι συνοριοφύλακες από τον Έβρο και όταν βλέπεις Τούρκους στρατιωτικούς να οργανώνουν τους μετανάστες και να τους δείχνουν τα περάσματα για να περάσουν στην Ελλάδα. Και πόσο πιο επίσημη πηγή να το επιβεβαιώσει, από τον διευθυντή της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ο άνθρωπος του Προέδρου είπε: «Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση». Και δεν έμεινε μόνο εκεί στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους. Είπε: «Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου» και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων.

Τραγικές εικόνες – Καμία ενεργοποίηση της Ευρώπης

Η εικόνα αυτή την ώρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκία είναι τραγική και μεταδίσεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Νωρίτερα δεν έλειψαν και εντάσεις όταν κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα και ήρθαν αντιμέτωποι με ρίψη χημικών. Αυτήν την ώρα και όσο θα πέφτει η νύχτα κάποιοι έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η εικόνα με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα κάνουν τον γύρο του κόσμου και η Ευρώπη ακόμα σφυρίζει αδιάφορα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα έστειλε μήνυμα προς όλους ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των συνόρων της.

Υπενθυμίζεται ότι στον Έβρο βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος συντονίζοντας τις επιχειρήσεις Αστυνομίας και Στρατού.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr