ΚΟΣΜΟΣ

«Βατερλώ» Ερντογάν στη Συρία: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες

«Βατερλώ» Ερντογάν στη Συρία: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες
Associated Press

Τουλάχιστον 22 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu. 

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν καθώς η θέση στην οποία είχε αναπτυχθεί τάγμα τους, κοντά στην κωμόπολη Bullion, νότια της Ιντλίμπ, βομβαρδίστηκε.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό Anadolou, κατά το βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 στρατιώτες και Τούρκος αξιωματούχος «ενοχοποίησε» για την επίθεση το καθεστώς Άσαντ. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες άλλων ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.

Η Άγκυρα από την πλευρά της -όπως μεταδίδει το Anadolu- προχώρησε άμεσα σε αντίποινα εξουδετερώνοντας 1.709 στοιχεία του καθεστώτος στην Ιντλίμπ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Πέμπτης (27/02) πραγματοποίησε επείγουσα στρατιωτική σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, διήρκεσε δύο ώρες. Σύμφωνα με το CNN o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό αν αναφέρθηκαν στο θέμα του Ιντλίμπ.

Έκτακτη σύσκεψη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του συγκάλεσε και ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που επικρίνει σφοδρότατα τον Τούρκο πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Συριακό.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ βρίσκεται συνεχή επικοινωνία με τους Αμερικανούς σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβιάζει τη συμφωνία του Σότσι, στέλνοντας παρανόμως μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βάλλοντας με το πυροβολικό της στην Ιντλίμπ για να στηρίξει τους αντάρτες που πολεμούν τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Συναγερμός για ολόκληρο χωριό: Ζητείται η εκκένωσή του - Τι συνέβη