ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα για τους δύο Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στο Λονδίνο

Κοροναϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα για τους δύο Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στο Λονδίνο

Γνωστά έγιναν το βράδυ της Κυριακής (01/03), τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κοροναϊό, που έγιναν στους δύο μαθητές Κολλεγίου Αθηνών.

Αρνητικά στο νέο κοροναϊό βρέθηκαν τα δύο παιδιά που βρίσκονται στην Αγγλία.

Υπενθυμίζεται ότι η μία από τους δύο μαθητές είναι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού από το Μαρούσι που ήταν το τρίτο κρούσμα κοροναϊού που εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, η 40χρονη είχε πει αναφερόμενη στην κόρη της: «Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα, εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο».

Διαβάστε επίσης: Σωτήρης Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού

Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Επτά παραμένουν από χθες (29/02) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, COVID-19, στη χώρα μας.

Παράλληλα, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μια διαδικασία απαιτητική και δύσκολη μέσω της οποίας επιχειρείται αν όχι η διακοπή, ο περιορισμός της εγχώριας μετάδοσης της λοίμωξης.

Κοροναϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα - Πώς μεταδίδεται ο ιός

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Σωτήρης Τσιόδρας, χαρακτήρισε «επίπονη» την προσπάθεια της ιχνηλάτησης των επαφών των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν ελεγχθεί περί τα 153 δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους γύρω από τα τέσσερα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα για κοροναϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ».

Η «ταυτότητα» των επτά κρουσμάτων

Τα τέσσερα από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα είναι «εισαγόμενα», δηλαδή αφορούν ανθρώπους που ταξίδεψαν σε περιοχή η οποία βρίσκεται σε επιδημία. Συγκεκριμένα, και τα τέσσερα κρούσματα ήρθαν από την Βόρεια Ιταλία και ήρθαν σε επαφή με τον ιο.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα έχουν νοσήσει μετά από επαφές από τα «εισαγόμενα» κρούσματα: Τα δυο ήρθαν σε επαφή με το πρώτο κρούσμα από την Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο ήρθε σε επαφή με τον κρούσμα από την Αθήνα.

Ειδικότερα, και όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/02) από τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό, πρόκειται για δύο εγχώριες, δευτερογενείς μεταδόσεις του COVID-19.

Οι περιπτώσεις

Η πρώτη περίπτωση αφορά μία Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος (είναι η επιχειρηματίας και διαμερισματική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη η οποία αποτέλεσε και το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα μας την περασμένη Τετάρτη).

Η δεύτερη αφορά έναν Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, δηλαδή της εργαζόμενης σε τράπεζα η οποία ανακοινώθηκε ότι έχει μολυνθεί την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται πως και οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται από την ημέρα της διάγνωσής τους στο ΑΧΕΠΑ και το Αττικόν, αντίστοιχα, που είναι νοσοκομεία Αναφοράς και η εικόνα τους χαρακτηρίστηκε εξαρχής καλή, καθώς είχαν ήπια συμπτώματα της ίωσης.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και το ηλικίας 10 ετών παιδί της 38χρονης, επίσης σε καλή κατάσταση. Ο σύζυγος και η μητέρα της γυναίκας βρέθηκαν αρνητικοί και έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν επισταμένως την υγεία τους και να περιορίσουν τις δραστηριοτητές τους. Το ίδιο συνεστήθη και στους συνεπιβάτες της στην αεροπορική πτήση καθώς και σε όσους άλλους ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της.

Πλέον, και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού της 38χρονης προστέθηκε και μια εκπαιδευτικός, φίλη της, η οποία νοσηλεύεται από χθες επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό - Πέτσας: Ασύμμετρη απειλή κατά της χώρας – Αυτά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα

Τώρα: Φλέγεται η δομή φιλοξενίας στη Συκαμιά Μυτιλήνης

Σχετικές ειδήσεις