ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικοί εκβιαστές οι Τούρκοι: «Τα σύνορα άνοιξαν, σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Προκλητικοί εκβιαστές οι Τούρκοι: «Τα σύνορα άνοιξαν, σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Ένας ανήθικος, αφερέγγυος και χυδαίος πρόεδρος – Πώς μπορούν να συνομιλούν ακόμα μαζί του οι Ευρωπαίοι;

Η χώρα που πυρπολεί την ειρήνη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, το κράτος - εκβιαστής που παίζει με τις ζωές αθώων παιδιών, έχει το θράσος να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ε.Ε. πραγματοποιούν αυτοψία στον Έβρο, ο Ταγίπ Ερντογάν και τα… πρωτοπαλίκαρά του προχωρούν σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

«Τα σύνορα άνοιξαν. Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε με το ζόρι. Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να τους παρέχουν άσυλο. Πρέπει η ΕΕ να δείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκαλώντας ανησυχία για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Το θέμα είναι βεβαίως πώς θα αντιδράσει από εδώ και στο εξής η Ευρώπη. Η χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή την ασύμμετρη απειλή.

Οφείλουν οι Ευρωπαίοι να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό.

«Πόλεμος» Τσαβούσογλου με Μάας για την «εισβολή» στον 'Εβρο

Καυγά μέσω Twitter «έστησε» με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος ενοχλήθηκε από tweet του Γερμανού υπουργού σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ συμβάλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων».

Μάλιστα, ο κ. Μάας υπογράμμισε πως πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Το εν λόγω tweet προκάλεσε την οργή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που έσπευσε να απαντήσει στον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Τονίζει, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Μάλιστα, σε άλλο tweet του ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε πως η Άγκυρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα ενώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κλείνει εδώ και καιρό τα μάτια.

«Δεν είναι καιρός πια να αναλάβει τις ευθύνες της;» διερωτήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας για ακόμη μια φορά «πυρά» εναντίον της Ελλάδας για τα περί νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου, επιμένοντας στην εμπρηστική και ψευδή ρητορική της Άγκυρας, προτρέπει τον Χάικο Μάας να κάνει… συστάσεις στην Ελλάδα «που σκοτώνει χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Μετανάστες – εισβολείς μπήκαν σε χωριά – Κλοπές και καταστροφές

Έβρος - Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι πυροβολούν κατά δυνάμεων των ΜΑΤ

Σχετικές ειδήσεις