ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Κόκκινη γραμμή η ΕΓΣΣΕ

ΓΣΕΕ: Κόκκινη γραμμή η ΕΓΣΣΕ

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, καθώς το μεσημέρι συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι πρόσφατες εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις.

Η ΓΣΕΕ εμμένει στη θέση της ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς συζήτηση. «Έχω διαμηνύσει ότι η ΕΓΣΣΕ είναι απαραβίαστη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η ΕΓΣΣΕείναι ένα ενιαίο σύνολο μέτρων και δεν τεμαχίζεται, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις να τιμήσουν την υπογραφή τους.

Παρ’ όλα αυτά η τρόικα επιμένει στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, θέματα τα οποία συζητήθηκαν και στην χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Οι εκπρόσωποι πάντως των εργοδοτικών οργανώσεων φαίνεται να συμφωνούν σε «πάγωμα» μισθών, χρονοεπιδομάτων (ωριμάνσεις) και στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία με στόχο να μειωθεί το κόστος εργασίας και να συγκρατηθούν τα μεσαία εισοδήματα.