ΕΛΛΑΔΑ

Πώς περιγράφει ο Μουτζούρης στο Newsbomb.gr την κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη

Πώς περιγράφει ο Μουτζούρης στο Newsbomb.gr την κατάσταση με τους μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά εδάφη περιέγραψε στο Newsbomb.gr ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Από το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, φαίνεται πως οι δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικά την ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως είπε στο Newsbomb.gr o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη από χθες το βράδυ δεν υπάρχουν άλλες αφίξεις και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες αναμένεται να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό του στρατού προκειμένου να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Το αρματαγωγό, όπως είπε ο κ. Μουτζούρης, αναμένεται να φθάσει στο νησί στις 10:30 το πρωί. Η μεταφορά όμως των νεοεισερχόμενων θα καθυστερήσει καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι λαμβάνουν μηνύματα τα οποία αναφέρουν ότι μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για να περάσουν στην ενδοχώρα. Γεγονός που δεν ισχύει.

Το πρωί της Τετάρτης (04/03) μία ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησε να προσεγγίσει πεζή το Blue Star Mykonos στο λιμάνι της Μυτιλήνης και απωθήθηκαν μόλις έγιναν αντιληπτοί από τις αρμόδιες Αρχές.

mitilini_nb1.jpg

Επίσης, οι δρόμοι πλέον στο νησί είναι ανοικτοί και, όπως είπε στο Newbomb.gr o κ. Μουτζούρης, έχουν διαλυθεί τα μπλόκα των πολιτών προς το ΚΥΤ της Μόριας.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης (04/03) όσοι πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (03/03) στη Σκάλα Συκαμνιάς μετακινήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Άγρια επεισόδια στις Καστανιές – Οι μετανάστες πετούν χημικά στους αστυνομικούς

Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο