ΕΛΛΑΔΑ

Oμολογία-σοκ Τούρκου διακινητή: Χρεώνουμε πια μόνο 15 δολάρια για να τους περάσουμε απέναντι

Oμολογία-σοκ Τούρκου διακινητή: Χρεώνουμε πια μόνο 15 δολάρια για να τους περάσουμε απέναντι
Κυνικά τα λόγια του διακινητή.
ASSOCIATED PRESS

Επιβεβαιώνεται η ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία.

Αποκαλυπτική, για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, είναι η μαρτυρία ενός Τούρκου διακινητή, η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Ο Τούρκος διακινητής, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, αναφέρει ότι η «ταρίφα» της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα. «Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 ευρώ ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος διακινητής.

Δείτε σημερινές εικόνες από τη Μυτιλήνη, στη gallery που ακολουθεί:

Η μαρτυρία του «Σεμίχ» έρχεται να προστεθεί σε εκείνη ενός άλλου, λίγες ημέρες νωρίτερα, του Οζτζάν Καρλί, όπως ονομάζεται, λέει πως περιμένει φουσκωτά με μηχανές από την Κωνσταντινούπολη και μόλις φτάσουν «θα τους περάσουμε σιγά-σιγά απέναντι».

Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έδωσε την άδεια για αυτό ο «αρχηγός» -δηλαδή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- ενώ παραδέχεται πως «τους μισούς στην Ευρώπη εγώ τους έστειλα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Όγδοο κρούσμα, ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη

«Βόμβα» Αποστολάκη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις