ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο: Πεδίο μάχης με συνεχείς απόπειρες εισβολής - Ρίψεις χημικών οι Τούρκοι

Έβρος - Βίντεο ντοκουμέντο: Πεδίο μάχης με συνεχείς απόπειρες εισβολής - Ρίψεις χημικών οι Τούρκοι
Αποκαλυπτική φωτογραφία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα για 8η μέρα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα - «Βρώμικος» ο ρόλος των Τούρκων που εφοδιάζουν συνεχώς με πολεμοφόδια τους μετανάστες και ρίχνουν χημικά - Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον Έβρο με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να πολιορκούν συνεχώς τα σύνορα βοηθούμενοι από τους Τούρκους.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Στη φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω φαίνεται ξεκάθαρα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον Έβρο.

Δείτε το στιγμιότυπο από την θερμική κάμερα:

Τα βίντεο που έρχονται από το «πεδίο μάχης» στις Καστανιές είναι χαρακτηριστικό και δείχνει τους Τούρκους να ρίχνουν χημικά προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Κοντά στις Καστανιές έχουν ξεσπάσει μικρές εστίες φωτιάς ενώ οι Τούρκοι εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις με πιστόλια φωτοβολίδων και αλλεπάλληλες ρίψεις χημικών.

Από την άλλη πλευρά βάζουν μόνοι τους φωτιές, με στόχο να κατηγορήσουν την Ελλάδα ότι καταστρέφει την τουρκική πλευρά. Στο παρακάτω βίντεο διακρίνονται οι εστίες φωτιάς ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί, προειδοποιητικά πυρά από την ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα, μία από τις πολλές προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τον φράχτη των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, δείχνει βίντεο του Newsbomb.gr.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άτομα που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας παιδιά που βρίσκονται μαζί τους.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο κατά 40 χιλιόμετρα, σε σημεία που η διέλευση είναι ευκολότερη. Από την άλλη πλευρά, το πρωί της Παρασκευής (06/03) οι Τούρκοι προχώρησαν σε απίστευτες προκλήσεις καθώς έριξαν βροχή από χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Τη χρονική στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό στο σημείο δεν υπήρχαν ομάδες μεταναστών, ούτε κάποια απόπειρα εισβολής στα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα όταν οι άνδρες των ελληνικών δυνάμεων επιχείρησαν να πλησιάσουν για να επιθεωρήσουν τον φράχτη για κάποιο πιθανό πέρασμα, από την τουρκική πλευρά γινόταν μαζική ρίψη χημικών, η οποία κατευθυνόταν από drones.

Ντοκουμέντο: Τα χημικά που έριξαν οι Τούρκοι αστυνομικοί

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε ένταση στις Καστανιές Έβρου καθώς Τούρκοι αστυνομικοί που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα έριξαν χημικά και δακρυγόνα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι τα οποία μάλιστα αναγράφουν ότι δεν πρέπει να εκτοξεύονται σε ευθεία βολή προς ανθρώπους.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδας, ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, τα ξημερώματα κύλησαν όλα ομαλά χωρίς ένταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι μετανάστες όπως κάθε μέρα επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά εδάφη από τον νότιο Έβρο και όχι από τις Καστανιές.

Τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 16 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.
  • Εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 268 άτομα.
  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στα σύνορα - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες σε 24 ώρες

Πέτσας: Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορά μας, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας