ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Καταγγελία στο Newsbomb.gr για αναμονή στο 1135

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Καταγγελία στο Newsbomb.gr για αναμονή στο 1135
IN TIME

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα από το νέο κοροναϊό στην Ελλάδα, με τις Αρχές να είναι σε κατάσταση συναγερμού για να προλάβουν ραγδαία εξάπλωση.

Ήδη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας ενώ το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το κλείσιμο ορισμένων σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες για μεγάλη αναμονή στις τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι η γραμμή κλείνει ξαφνικά.

Αναγνώστης του Newsbomb.gr κατήγγειλε ότι παρά τις προσπάθειες να συνομιλήσει με το 1135, δεν τα κατάφερε, σημειώνοντας ότι η αναμονή ξεπέρασε ακόμα και τα 20 λεπτά.

«Επειδή είμαι άρρωστη παίρνω από το απόγευμα στο 1135, τον τετραψήφιο του ΕΟΔΥ και με έχουν σε αναμονή ενημερώνοντας πως η αναμονή ξεπερνά τα 5 λεπτά. Μόλις τελειώσουν τα πέντε αυτά λεπτά, πέφτει η γραμμή. Μετά από αναμονή 21 λεπτών μου είπαν να παραμείνω σπίτι και αν τρεις μέρες μετά επιμένουν τα συμπτώματα να επικοινωνήσω με τον γιατρό μου για να μου δώσει φαρμακευτική αγωγή», ανέφερε αναγνώστρια του Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (09/03), κατά τη νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τα 84.

Ειδικότερα, από τα 56 κρούσματα που συνδέονται με την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, τα 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.
Από τους 84 ασθενείς, οι 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και οι υπόλοιποι 57 παραμένουν σε καλή κατάσταση και βρίσκονται σε απομόνωση στην οικία τους. Οι 81 ασθενείς είναι Έλληνες και 3 ξένοι.

Το πιο σοβαρό περιστατικό έχει καταγραφεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου ο ασθενής νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Κοροναϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Κλειστά σχολεία-Κοροναϊός: Αυτές οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες (ΛΙΣΤΑ)

Σχετικές ειδήσεις