ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν οι παιδότοποι σε όλη την χώρα

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν οι παιδότοποι σε όλη την χώρα
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και για 14 ημέρες σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, και φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω κοροναϊού.

Όσον αφορά τα σχολεία, ανησυχία επικρατεί σχετικά με ολοκλήρωση της χρονιάς, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τα μέτρα θα σταματήσουν μετά από 14 ημέρες. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και ως εκ τούτου έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά σενάρια. Ένα από αυτά είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές την επαφή τους με τα μαθήματα. Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δηλώνει έτοιμο να προσφέρει τεχνογνωσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης ζητηθεί. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών προετοιμάζεται αναπροσαρμογή των διδακτικών ωρών από 45 σε 35 λεπτά και κατάργηση των περιπάτων - που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο - ακόμα και μείωση της ύλης.

Σε ότι αφορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας εξετάζει δύο σενάρια ανάλογα με το πόσο θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Το ένα σενάριο αφορά στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών τον Ιούλιο και το άλλο τον Σεπτέμβριο αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την παράταση του σχολικού έτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κλειστά σχολεία - Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις

Κοροναϊός στην Ελλάδα: 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών υγείας - Μέχρι 15/3 οι αιτήσεις

Σχετικές ειδήσεις