ΕΛΛΑΔΑ

Διέφυγε της σύλληψης με περιπολικό…

Διέφυγε της σύλληψης με περιπολικό…

Δικογραφία με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία, παράβαση καθήκοντος και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων, σχηματίστηκε εις βάρος ενός 25χρονου Αστυφύλακα.

Ο αστυφύλακας είχε ενεργή συμμετοχή σε μια ληστεία η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αφού ο δράστης έγινε αντιληπτός από έναν άνδρα και τράπηκε σε φυγή.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 29χρονος Έλληνας προσπάθησε να αφαιρέσει βενζίνη από ένα σταθμευμένο μηχανάκι στο Νέο Κόσμο. Όμως ο ιδιοκτήτης άκουσε θορύβους και αμέσως βγήκε να δει τι γίνεται. Τότε ο 29χρονος άρχισε να τρέχει προκειμένου να ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη της μηχανής και τελικά τα κατάφερε.

Όμως, στο σημείο είχε αφήσει το αυτοκίνητο του πατέρα του, με το οποίο είχε μεταβεί εκεί. Ωστόσο, επειδή φοβόταν πως θα γίνει αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ζήτησε τη βοήθεια ενός φίλου του, του 25χρονου αστυφύλακα. Έτσι, ο φίλος βρέθηκε στο σημείο που ήταν ο 29χρονος και παρέα κατέστρωσαν ένα σχέδιο ώστε ο δράστης να πάρει το Ι.Χ. του πατέρα του χωρίς να τον αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης της μηχανής.

Μπήκαν λοιπόν στο περιπολικό, ο αστυφύλακας τον εφοδίασε με ένα γιλέκο της αστυνομίας και έτσι παρέλαβε το αυτοκίνητο του πατέρα του. Όμως οι Αρχές κατάφεραν να «ξεσκεπάσουν» έπειτα από έρευνα την απάτη και πλέον οι δύο άνδρες θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους δικαστές.

Να σημειωθεί πως σε βάρος του 29χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής καυσίμων και της συμμετοχής σε εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.