ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί προτρέπουν τους περιπατητές της παραλίας να «μείνουν σπίτι»

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί προτρέπουν τους περιπατητές της παραλίας να «μείνουν σπίτι»
IN TIME

Κορονοϊός:  Δυνάμεις της Δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, από κοινού με ομάδες ΔΙΑΣ, βρέθηκαν το απόγευμα στο πλακόστρωτο του παραλιακού μετώπου προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να «μείνουν σπίτι» στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις σημερινές εικόνες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής, όπου δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έκαναν βόλτα εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.

Στο πλακόστρωτο βρέθηκαν δύο περιπολικά και πέντε μηχανές της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και τέσσερα δίκυκλα της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να ενημερώνουν τον κόσμο για τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς και τους κινδύνους εξάπλωσης της πανδημίας.

«Οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας και ΔΙΑΣ θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ στην παραλία Θεσσαλονίκης. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο το πρωί και για όσο διάστημα χρειαστεί κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους. Είναι ώρα ατομικής ευθύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παραλία της Θεσσαλονίκης:

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική και παντελώς ανευθύνη» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος θα πρέπει να μείνει στα σπίτια του. Δεν πρέπει να μαζεύονται στην παραλία. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο. Δεν το καταλαβαίνουν; Πίστευα ότι οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου θα ήταν οι τελευταίες και πως επρόκειτο για ανθρώπους που δεν είχαν ενημερωθεί σωστά».

Σημείωσε, δε, πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει «λουκέτο» στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Αποκάλυψη-«βόμβα» επιδημιολόγου στο Newsbomb.gr: Υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Αποκάλυψη - «βόμβα» από κορυφαίο επιδημιολόγο

Σχετικές ειδήσεις