ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Πέτσας: Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός - Πέτσας: Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει για την απαγόρευση κυκλοφορίας
INTIME NEWS

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να λάβει όποιο μέτρο χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας Υγείας, επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (22/03) στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως γίνεται καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων και «είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν πως «πάμε καλά», ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός γιατί οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται… Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε πως υπάρχουν αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας "μπούσουλας" που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Για πολλοστή φορά, ο κ. Πέτσας απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ξεκαθαρίζοντας πως παρότι κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για διακοπές ενώ δεν είναι.

«Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε. Ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της έκτακτης στήριξης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθεί όποιος έχει ανάγκη αλλά αυτό δεν σημαίνει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε και όποιος περνάει απ’ έξω θα πετάμε χρήματα φορολογουμένων».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα – Τι φοβούνται οι επιστήμονες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το απόρρητο σχέδιο - Σε ποιες περιπτώσεις θα βγαίνουμε από τα σπίτια μας

Σχετικές ειδήσεις