ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα σε λίγες ώρες - 57 τα θύματα

Κορονοϊός - Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα σε λίγες ώρες - 57 τα θύματα
INTIME NEWS

Κορονοϊός : Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα... Σε 57 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων κορονοϊου στη χώρα μας.

Ένας 52 χρονος είναι το τέταρτο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 57 μέχρι στιγμής. Ο 52χρονος νοσηλευόταν στο Αττικόν Νοσοκομείο.

Νωρίτερα, το τρίτο θύμα της ημέρας από κορονοϊό, ήταν μία 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Εντατική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 72χρονη ήταν το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Εορδαία και είχε υποκείμενο νόσημα.

Η άτυχη γυναίκα καταγράφεται ως ο τρίτος θάνατος ασθενούς με κορονοϊό, από την Εορδαία. Πλέον 15 είναι τα θύματα του φονικού ιού στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα επίσης, έγινε γνωστό ότι ένας 78χρονος στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σήμερα Παρασκευή (03/04).

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (03/04), είχε καταλήξει ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Σκύδρας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, σημειώνοντας ότι ο άτυχος άνδρας κατέληξε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στα 1.544 τα κρούσματα μέχρι χθες

Χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 91 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 16 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εννέα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα και 23 νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ακόμη 119 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων την Πέμπτη (02/04/2020) έφτανε τα 1.544 συμπεριλαμβανομένων και των κρουσμάτων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναφερόμενος στις κλειστές δομές αλλά και τα πλοία, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι αποτελούν χώρους όπου «ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα» και πρόσθεσε ο ΕΟΔΥ ήδη ακολουθεί συγκεκριμένο σχεδιασμό καθώς υπάρχουν οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογες περιπτώσεις. «Η στρατηγική μας δεν αλλάζει όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό. Ισχύουν όλα όσα έχουμε πει και κυρίως τα μέτρα αυτοπεριορισμού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας σε νέα επιστημονικά δεδομένα που αναφέρουν ότι εκτός από τα κλασικά συμπτώματα του πυρετού, του βήχα και της δυσχέρειας στην αναπνοή, ένα μικρό υποσύνολο ασθενών «παρουσιάζει δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με νευρολογικά σύνδρομα». Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, εγκεφαλικό και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με προσβολή περιοχών του εγκεφάλου από τον κορονοϊό. «Πρόκειται για εγκεφαλοπάθεια που καταγράφηκε από μελέτες στο 15% των σοβαρά ασθενών. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και με τη γρίπη. Ελληνική ομάδα θα μελετά το φαινόμενο και θα έχουμε τα συμπεράσματά της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Σχετικές ειδήσεις