ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτοψία στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης - Συναγερμός για τους οίκους ευγηρίας στην Αττική

Κορονοϊός: Αυτοψία στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης - Συναγερμός για τους οίκους ευγηρίας στην Αττική

Κορονοϊός: «Σαφάρι» ελέγχων στους οίκους ευγηρίας πραγματοποιεί η Πολιτεία - Από εξονυχιστικούς ελέγχους όλες οι μονάδες φιλοξενείας ηλικιωμένων στην Αττική και όχι μόνο - Αυστηρά μέτρα καραντίνας στη Νέα Μάκρη - Δείτε εικόνες από το επιτόπιο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr -  Στο μικροσκόπιο οι οικισμοί Ρομά 

Εκτεταμένοι και συντονισμένοι έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική έγιναν τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στην Αττική, έλεγχοι οι οποίοι σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Ήδη μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε μονάδα ηλικιωμένων στη Νέα Μάκρη στην οποία μετέβη και ο κ. Τσιόδρας, έχουν εφαρμοστεί συνθήκες απόλυτης απομόνωσης με τον αυστηρό έλεγχο της αστυνομίας που βρίσκεται εκεί όλο το 24ωρο.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε σήμερα 14/04 το Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο από τη Νέα Μάκρη

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε «ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό» τους ηλικιωμένους και τόνισε την ανάγκη να προστατευτούν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Κατά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

«Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν, να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και ανέφερε τα μέτρα που ελήφθησαν στην συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα όλοι οι θετικοί στον ιό απομακρύνθηκαν από τη δομή, ενώ μόνο το προσωπικό που εργάζεται εκεί θα μπορεί να εισέρχεται και θα ελέγχεται συνεχώς. Απαραίτητο είναι να φορούν όλοι μάσκα και να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή.

Επίσης τόνισε ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων του εργαζόμενου ή μέλους της οικογένειας του, τότε δεν πρέπει να έρχεται στη δομή.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Ευ ζην" στη Νέα Μάκρη βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, κάτι που όπως διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι η συνήθης επιχειρησιακή τακτική μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να έχουν πλήρη την εικόνα ώστε να λάβουν πιο στοχευμένα μέτρα.

Δείτε εικόνες από τη ΜΦΗ στη Νέα Μάκρη, στη gallery που ακολουθεί:

Πρόσθεσε δε, ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν ελέγχους σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο. Οι οίκοι ευγηρίας ήταν συνδεδεμένοι με ιχνηλατήσεις κρουσμάτων λοίμωξης Covid-19 που είχαν επιβεβαιωθεί κυρίως στο προσωπικό ή σε επαφές τους και οι υπεύθυνοι λειτουργίας είχαν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαχείριση.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε όλους όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των οίκων ευγηρίας ή μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως φορείς, να τηρούν κάθε πρωτόκολλο προστασίας αναφορικά με την καθημερινότητα των φιλοξενούμενων. «Οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς, διαρκείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται σαν απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι για όλους που ασχολούνται επιχειρησιακά και υγειονομικά στην πρώτη γραμμή, η προστασία και διαφύλαξη της ζωής των πολιτών που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες, είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι σταθερή πτυχή στην επιχειρησιακή καθημερινή τους πρακτική.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι οικισμοί Ρομά στο... μικροσκόπιο

Νέα εστία επιδημικής έξαρσης του κορονοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή της Ξάνθης, μετά από τους οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η περιοχή της Ξάνθης έχει μεγάλα επιδημιολογικά φορτία, που επιβάλλουν την αδιάλειπτη παρακολούθησή της σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης (ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα) σήμανε συναγερμός καθώς βρέθηκε κοριτσάκι 15 μηνών θετικό στον κορονοϊό. Το παιδί νοσηλεύεται από το απόγευμα της Κυριακής διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ε σοβαρή κατάσταση καθώς αντιμετώπιζε ήδη πρόβλημα υγείας.

Κλιμάκια ειδικών και της Γενικής Γραμματείας έλαβαν περίπου 335 δείγματα αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού, από τους κατοίκους του οικισμού, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν εντός της ημέρας, ώστε να σχεδιάσουν οι ειδικοί τις επόμενες κινήσεις στην περιοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι