ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παιδί ήρθε σε επαφή με 172 ανθρώπους χωρίς να μεταδώσει τον ιό

Κορονοϊός: Παιδί ήρθε σε επαφή με 172 ανθρώπους χωρίς να μεταδώσει τον ιό

Τι είπε ο Έλληνας επιστήμονας που μελέτησε την υπόθεση στη Γαλλία

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί επιστήμονες θεωρούν τα παιδιά εν δυνάμει «βόμβες» του κορονοϊού λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν μία έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας καταρρίπτει αυτό το φόβο.

Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης, μίλησε στο Star και έκανε γνωστή την υπόθεση ενός αγοριού που νόσησε αλλά δεν κόλλησε κανέναν γύρω του. Η ιστορία ενός 9χρονου από τη Γαλλία λειτουργεί ως «βάλσαμο» για την αγωνία των γονέων, καθώς προσβλήθηκε από τον φονικό ιό και παρόλο που ήρθε σε επαφή με 172 άτομα, δεν κόλλησε κανέναν. Ούτε καν τα αδέρφια του, όπως αποδεικνύεται σε έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

Όπως ανέφερε ο γιατρός και επιδημιολόγος στον εθνικό οργανισμό της δημοσίας υγείας της Γαλλίας, Κώστας Ντάνης, συνέχισε τις δραστηριότητές του όσο ήταν άρρωστο, πήγε σε τρία σχολεία, έκανε σκι, έχοντας συνολικά 172 επαφές.

Μάλιστα, τα περισσότερα ήταν παιδιά - συμμαθητές του 9χρονου και δάσκαλοι και κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης , που μελέτησε την υπόθεση εξήγησε πώς το αγόρι είχε μόνο ήπια συμπτώματα, όπως εμφανίζουν συνήθως όλα τα παιδιά. Έτσι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό λιγότερο από τους μολυσμένους ενήλικες.

«Και αυτός και τα αδέρφια του είχαν γρίπη ταυτόχρονα και ένα άλλο κοινό κρυολόγημα και ένα άλλο κοινό ιό που λέγεται. Το ότι είναι μολυσμένα από έναν άλλο ιό μπορεί να εμπόδισε τη μετάδοση και ενός δεύτερου ιού. Ξέρουμε για παράδειγμα γι΄αυτό το παιδί ότι το ιικό του φορτίο ήταν πολύ χαμηλό. Με χαμηλό ιικό φορτίο έχει λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσεις τη νόσο», επισημαίνει ο Έλληνας επιδημιολόγος.

Ωστόσο, η νόσος στα βρέφη είναι δυνατόν να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές που μελέτησαν 2.135 περιπτώσεις παιδιών με κορονοϊό.

Η μέση ηλικία των παιδιών ήταν τα 7 έτη και τα 1.208 ήταν αγόρια. Παραπάνω από το 90% ήταν ασυμπτωματικό ή εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Ωστόσο ο ιός εμφάνισε μια σχετική «προτίμηση» στα αγόρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά θεωρούνται πιο «θωρακισμένα» στον κορωνοϊό, καθώς η συχνή τους έκθεση σε ιογενείς επιμολύνσεις του αναπνευστικού τη χειμερινή περίοδο συντηρεί ένα πιο ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με τους ενήλικες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας επιστήμονας:

Με πληροφορίες από STAR

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος Έλληνα δημοσιογράφου - Ξεψύχησε στην αγκαλιά του

Σχετικές ειδήσεις