ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κρανίδι: Στο «Παίδων» μεταφέρονται τα δύο παιδιά που είναι θετικά στον ιό

Κορονοϊός - Κρανίδι: Στο «Παίδων» μεταφέρονται τα δύο παιδιά που είναι θετικά στον ιό

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρονται τα δύο παιδιά από το Κρανίδι που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο παιδιά που μένουν στη δομή φιλοξενίας, εμφάνισαν υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου υποωλήθηκαν σε σχετικό τεστ που βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Στην συνέχεια και αφού ακολουθήθηκαν όλοι οι κανόνες που ορίζει το πρωτόκολλο, πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθούν στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Παίδων. Σημειώνεται ότι το ένα εκ των δύο παιδιών φέρεται να αντιμετωπίζει και χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο του Ρίου και με συμπτώματα κορονοϊού νοσηλεύεται ένας 19χρονος μετανάστης από τη Σομαλία που διέμενε στη δομή φιλοξενίας Κρανιδίου, ο οποίος έχει υψηλό πυρετό. Η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο, δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Οι ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στην περιοχή ήταν σαρωτικές, καθώς ελήφθησαν συνολικά 177 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή, και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

«Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χαρδαλιάς χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή μεταναστών έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ για 14 ημέρες εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο Κρανιδίου από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος Έλληνα δημοσιογράφου - Ξεψύχησε στην αγκαλιά του

Σχετικές ειδήσεις