ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα-Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα

Κορονοϊός: Ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα-Οι νομοί με τα περισσότερα και τα λιγότερα κρούσματα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τη γεωγραφική κατανομή και την μέση ηλικία των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα παρουσίασε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με χάρτη και διαγράμματα. 

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που παρουσιάζουν τη διασπορά του κορονοϊού ανά περιοχές της Ελλάδας και ανά ηλικίες, την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου του COVID-19, αφορούν το διάστημα από την αρχή της επιδημίας στη χώρα έως και τις 11 Μαΐου.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τα διαγράμματα με τα κρούσματα και τα θύματα του κορονοϊού αλλά και πώς αποτυπώνονται αυτά στον χάρτη της Ελλάδας:

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (11/05), τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου ήταν 10. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 27261 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε γνωστό ότι απεβίωσε ένας 80χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα στους 152.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 75 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32 (62.5% άνδρες).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αισιοδοξία πλέον στην χώρα από τα στατιστικά την πρώτη εβδομάδα της άρσης των μέτρων

Σχετικές ειδήσεις