ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Έρχονται οι Κινητές Μονάδες Επισκέψεων στο Σπίτι - Τι είναι και πώς θα λειτουργήσουν

Κορονοϊός: Έρχονται οι Κινητές Μονάδες Επισκέψεων στο Σπίτι - Τι είναι και πώς θα λειτουργήσουν
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού.

Τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) που θα διενεργούν δειγματοληψίες κατ΄ οίκον θα παρουσιάσουν σήμερα στο Ζάππειο η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, ενώ θα υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Χθες, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη έγινε η εκπαίδευση του εξειδικευμένου προσωπικού, που θα στελεχώσει τις ΚΟΕΣ.

Η εκπαίδευση την οποία παρακολούθησαν 26 άτομα ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, περιλάμβανε διαδικασίες όπως η λήψη δείγματος ρινοφάρυγγα, η διαδικασία ένδυσης και απένδυσης κ.τ.λ.. Συζητήθηκε επίσης η διαδικασία τυχαιοποιημένης επιλογής δειγμάτων με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο «Ερμής» της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Με το πέρας της εκπαίδευσης, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών που θα συνεργαστεί με τον ΕΟΔΥ στο σημαντικό αυτό εγχείρημα, είπε ότι «αποτελεί πρότυπο για Ελλάδα και την Ευρώπη. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αισιοδοξία πλέον στην χώρα από τα στατιστικά την πρώτη εβδομάδα της άρσης των μέτρων

Σχετικές ειδήσεις