ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική στις παραλίες (vid)

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική στις παραλίες (vid)
Intime News

Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων «εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στις εκκλησίες αλλά και στις παραλίες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Για περιπτώσεις συνωστισμού σε λεωφορεία, υπογράμμισε ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες.

«Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», προσέθεσε.

Η ευθύνη όλων οδήγησε στην επιτυχή πορεία προς την άρση των μέτρων, είπε ο υφυπουργός και υπενθύμισε πως από αύριο επιτρέπονται, με κανόνες που ήδη έχουν ανακοινωθεί, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, και στην Κρήτη και στην Εύβοια.

Ερωτηθείς για την απόφαση να να απαγορευθούν η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες, εξήγησε ότι το μέτρο λήφθηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες παραλίες και γι’ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μουσική, μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δεν βοηθούν στην τήρηση των μέτρων», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως για να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης σε κάθε οργανωμένη παραλία χρειάζεται νηφαλιότητα.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Όλοι οι νέοι κανόνες για malls, καφέ, εστιατόρια - Δείτε το pdf