ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Στο Εφετείο η «μαύρη χήρα» - Επιδιώκει να «σπάσει» τα ισόβια

Ναύπλιο: Στο Εφετείο η «μαύρη χήρα» - Επιδιώκει να «σπάσει» τα ισόβια

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020  ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου, η συνέχεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου.

Η γυναίκα του και κατηγορούμενη Δήμητρα Βούλγαρη θα απολογηθεί και η κατάθεση της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η δολοφονία του καπετάνιου έχει διαπραχθεί τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Η 42χρονη χήρα Δήμητρα Βούλγαρη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 2016. Την ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης και η κατηγορία ήταν η ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όλοι περιμένουν η Δήμητρα Βούλγαρη να πει τη δική της εκδοχή για όσα της καταλογίζονται, αφού επιδιώκει μια ευνοϊκότερη ποινή, αλλά κυρίως να σπάσει τα ισόβια. Η 42χρονη φαίνεται πως εξακολουθεί να διακηρύσσει την αθωότητά της, επιμένοντας ότι «ουδέποτε ομολόγησα τον φόνο», ακυρώνοντας έτσι για ακόμα μία φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015. Εξάλλου, η πλευρά της ισχυρίζεται ότι ο Θανάσης Λάμπρου έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, κάτι που επιδίωξε να αποδείξει μετά και την κατάθεση του ιατροδικαστή, ο οποίος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, αλλά ούτε και της δολοφονίας του άτυχου 42χρονου. Μάλιστα, σε παλιότερη συνεδρίαση οι δικηγόροι της κατηγορουμένης είχαν κάνει αναπαράσταση με ψεύτικο όπλο, προκειμένου να αποδείξουν ότι ο καπετάνιος έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, εξαιτίας της μανιοκατάθλιψης, από την οποία, όπως ισχυρίζονται, βασανιζόταν.

Το άγριο φονικό έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο άτυχος καπετάνιος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες σε κεφάλι και κοιλιά, στην αυλή του σπίτι του αδελφικού του φίλου, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας Αργολίδας.

Πηγή: argonafplia.gr