ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φωτιές στην Κορινθία: Δύο μέτωπα σε Λουτράκι και Ισθμό εκτός από τις Κεχριές

Μάχη με τις φωτιές στην Κορινθία: Δύο μέτωπα σε Λουτράκι και Ισθμό εκτός από τις Κεχριές

Σε συναγερμό η Κορινθία. Τρία τα μέτωπα της φωτιάς καθώς εκτός από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στις Κεχριές, υπάρχουν και δύο διαφορετικά μέτωπα στο Λουτράκι.

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας κοντά στη σχολή μηχανικού. Για την κατάσβεσή της χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο.

Όπως μετέδωσαν ο ΑΝΤ1 και το Open τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο και οι Πυροσβέστες δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Αν χρειαστεί, υπάρχει σχέδιο και οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις θα ενισχυθούν.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δυο ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς! Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για σήμερα

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον ‘Αγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί, με περίπου 4.000 κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως σε αύλιο χώρο. Επίσης, έχουν καεί και ζώα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκάει βόμβα»: Δείτε σε ποιοι κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη