ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις στήριξης εν' όψει καύσωνα - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις στήριξης εν' όψει καύσωνα - Τι δήλωσε ο Πρόεδρος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πάντα στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων - Στόχος να ανακουφίσουν συνανθρώπους μας την ώρα του καύσωνα. 

Δράσεις ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (Street Work), καθώς και υποστήριξη σε πολίτες και τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, θα προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις ημέρες του καύσωνα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Οργανισμού, Dr. Αντωνίου Αυγερινού.

Η ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που που το έχουν ανάγκη καλύπτοντας κάθε φορά τις ανάγκες τους.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας χτύπησε «κόκκινο» εν'όψει του καύσωνα και εργαζόμενοι και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα και προσέφεραν κρύα νερά για να ανακουφίσουν αστέγους, πολίτες και τουρίστες.

Σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, από τις 10:00 έως τις 17:00, ένα κλιμάκιο παροχής βοήθειας βρίσκεται στην οδό Ερμού (κοντά στην πλατεία Συντάγματος) το οποίο θα καλύπτει τους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας, και άλλο ένα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου, κατόπιν χαρτογράφησης, έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αστέγων πολιτών.

Τα κλιμάκια στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκεκριμένα θα διατεθούν: εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, και δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας για τον άστεγο πληθυσμό. Παράλληλα, θα παρέχεται ενημέρωση σε αστέγους για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων, Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας και Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας.

Αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τις ημέρες που θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός μίλησε στο Newsbomb.gr για την σημερινή πρωτοβουλία που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δράσεων για την στήριξη των συμπολιτών μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πανικός στην Θεσσαλονίκη - 12 άτομα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό μετά από γλέντι γάμου