ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς - Έρχονται νέα μέτρα

Κορονοϊός: Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς - Έρχονται νέα μέτρα

Έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής εξαιτίας της δραματικής αύξησης των νέων κρουσμάτων - Σε «κόκκινο» συναγερμό οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα θα αφορούν τις παραλίες, την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και την επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Επίσης, επεκτείνεται για όλο τον Αύγουστο η απαγόρευση των πανηγυριών..

Στο μεταξύ μετά την ανάκληση αδειών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ενίσχυση στα δρομολόγια για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε και νέα συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, που έχει συσταθεί για τον κορονοϊό και αποφασίστηκε η υγειονομική επιτροπή να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ουσιαστικά, η επιτροπή εισηγείται η μάσκα να γίνει υποχρεωτική και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, καθώς και στα γραφεία εταιρειών ενώ για τους εξωτερικούς χώρους υπάρχει η πρόταση να εφαρμοστεί όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, όπως για παράδειγμα τα μπαρ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί προτείνουν:

Γενικευμένη και αυστηρή επιτήρηση χρήσης μάσκας.
Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους δημόσιους και μη. Κλειστούς και ανοιχτούς.
Χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στους χώρους εργασίας.
Χρήση μάσκας στις εκκλησίες, κάτι που ήδη δέχεται ο κ. Ιερώνυμος.
Τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι τα εξής:

Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών
Επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους του χώρους (κλειστούς και ανοιχτούς)
Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας
Ποια μέτρα ελήφθησαν για τα Μέσα Μεταφοράς:

Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.

Ροή Ειδήσεων