ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες - Πτώση αεροσκάφους: Καρέ-καρέ η στιγμή της πρόσκρουσης πάνω σε σπίτι

Σέρρες - Πτώση αεροσκάφους: Καρέ-καρέ η στιγμή της πρόσκρουσης πάνω σε σπίτι
screenshot

Το συγκλονιστικό ατύχημα στην Πρώτη Σερρών συνέβη όταν ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση πάνω σε σπίτι. 

Καρέ-καρέ τη στιγμή της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Πρώτη Σερρών, φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA.

Άγιο είχε τόσο ο νεαρός πιλότος, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς ένας αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, αποδείχθηκε σωτήριος.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση πάνω σε σπίτι.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, η ώρα είναι 9:20 το πρωί της Δευτέρας και οι κάτοικοι κάθονται αμέριμνοι στα καφενεία και τα καταστήματα, παρακολουθώντας ωστόσο το μικρό αεροσκάφος να πραγματοποιεί επί αρκετά λεπτά πτήση πάνω από το χωριό.

Ξαφνικά, ακούν ένα δυνατό ήχο και βλέπουν το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο έχει χτυπήσει στο πλατάνι που βρίσκεται στη μέση της πλατείας και στην συνέχεια έχει «καρφωθεί» πάνω σε σπίτι.

Στο βίντεο διακρίνονται μάλιστα δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι η μητέρα του 19χρονου πιλότου που έβλεπε τον γιο της να ίπταται πάνω από την Πρώτη Σερρών και ξαφνικά βλέπει μπροστά στα μάτια της την πρόσκρουση.

Τότε, βγαίνει έντρομη από το σημείο που βρισκόταν, ουρλιάζοντας και χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA διακρίνονται να μεταφέρουν τον 19χρονο ελαφρά τραυματισμένο έξω από την άτρακτο και τον μετέφεραν με ταξί στο κέντρο υγείας του διπλανού χωριού.

Ο ίδιος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Σερρών και αναμένεται τις επόμενες ώρες να λάβει εξιτήριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Νωρίτερα, ένα ακόμη βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, με την τρελή πορεία του μονοκινητήριου αεροσκάφους, η οποία παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

«Ήθελε να χαιρετήσει την μητέρα του»

Το συμβάν πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 όταν ο πιλότος προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε οικήματα της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη.

«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Μπακάλης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, ο νεαρός πιλότος ήθελε να χαιρετήσει την μητέρα του.

Στις 9:10 περίπου ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κ. Μπακάλης.

Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός ενώ αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», σύμφωνα με την εκτίμησή του.

Άλλος τραυματισμός από το περιστατικό δεν υπήρξε ενώ το μαγαζί που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.

Δείτε φωτογραφίες και video από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους:

Ο νεαρός πιλότος, φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Δείτε περισσότερες εικόνες από το σημείο της πτώσης στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.