ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη λόγω κρούσματος

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη λόγω κρούσματος

Κορονοϊός:  «Lockdown» για ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό - Γενικότερη ανησυχία στη Θεσσαλονίκη για τα κρούσματα 

Από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και όσοι μένουν σε αυτό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα είναι σε καραντίνα.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Mega, από τις 6 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και επιτηρούν την τήρηση της καραντίνας απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ξενοδοχείο το τελευταίο διάστημα φιλοξενούσε αρκετούς πρόσφυγες και μετανάστες που παρουσίαζαν διάφορα υποκείμενα νοσήματα και δεν έπρεπε να διαμένουν σε δομές φιλοξενίας.

«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη για τα κρούσματα

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και την Χαλκιδική προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Υπό το πρίσμα αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, συγκάλεσαν την Παρασκευή (07/08) έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή νέων έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές των δύο νομών, ενώ ήδη ο κ. Ζέρβας έχει δώσει εντολή για την αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του Covid 19, ενώ κάλεσε τους αντιδημάρχους και τους διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτήριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτήριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Προς ματαίωση η ΔΕΘ

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ, με φόντο την πανδημία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία στην 85η ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι απολύτως βέβαιη η διεξαγωγή της διοργάνωσης.

«Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρρικα Πρεζεράκου: Πώς έγινε το ατύχημα με την προπέλα - Η κατάσταση της υγείας της (pics)