ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Νέος γάμος-«βόμβα» στην Κοζάνη: Εντοπίστηκαν 22 κρούσματα

Κορονοϊός - Νέος γάμος-«βόμβα» στην Κοζάνη: Εντοπίστηκαν 22 κρούσματα
pixabay

Ανησυχία στις αρχές έχει προκαλέσει ένας ακόμα γάμος υγειονομική -«βόμβα» που πραγματοποιήθηκε στο Βόιο Κοζάνης μετά τον εντοπισμό 22 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι η διασπορά του ιού ξεκίνησε από έναν γάμο και κάποιες εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς συνίσταται να αποφεύγονται οι κοινωνικές συναθροίσεις, όπου παρά την τήρηση των μέτρων, η μετάδοση του ιού είναι πιθανή.

Στην περιοχή θα γίνουν κι άλλα τεστ και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, για να περιοριστεί η διασπορά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Συναγερμός για την «έκρηξη» κρουσμάτων

Την Δευτέρα (24/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Από τα 134 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 14 με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.819, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 1.886 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.009 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρά την πρόσκαιρη μείωση των χθεσινών αναφερόμενων κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή. Περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί και στα Χανιά, ενώ η καθιερωμένη ενημέρωση πλέον θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος - Μαγκουάιρ: Αλβανός «γκάνγκστερ» επιτέθηκε και τραυμάτισε την αδερφή του