ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Live η ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας.

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού και ως εκ τούτου, η ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη του ιού στην χώρα μας, κρίνεται και πάλι απαραίτητη.

Σήμερα όμως τους πολίτες θα ενημερώσουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ενημέρωση γίνεται παρουσία και της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Ζωής Ράπτης.

Η κ. Ζωή Ράπτη αναμένεται να παρουσιάσει την επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης κρουσμάτων ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας της χώρας, το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο των υπογραφών.

Δείτε LIVE:

Μαγιορκίνης: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι - Υπόχώρησαν τα κρούσματα κάτω των 40 ετών

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα – ανακοινώθηκαν 169 νέοι ασθενείς - ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως υπάρχει τάση υποχώρησης των κρουσμάτων κάτω από τα 200, ενώ παρατήρησε πως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι.

Στα θετικά, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. «Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Για τα κρούσματα στη Μόρια είπε πως θετικά ήταν τα 35, κανένας από το προσωπικό. Τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί.

Ο κ. Μαγιορκίνης για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα για την χρήση μάσκας.

Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ για τη λειτουργία σχολείων και κυλικείων

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

Όπως επεσήμανε, θα πρέπει να γίνεται απολύμανση χώρων και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Παράλληλα θα πρέπει να δίνονται συσκευασμένα τρόφιμα και υγρά σε ατομικές συσκευασίες.

Ζήτησε επίσης αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στο κυλικείο. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως υπάρχει η σύσταση για τοποθέτηση σημάνσεων στο έδαφος. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ράπτη: Μέλημά μας η προστασία των ευάλωτων πολιτών στις μονάδες ψυχικής υγείας

Παίρνοντας το λόγο η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη τόνισε είπε πως βασικό μέλημα είναι η προστασία ευάλωτων συμπολιτών μας, στις μονάδες ψυχικής υγείας.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «δεν είχαμε κανένα θάνατο σε δημόσια δομή» και ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα.

  • Αξιοποίηση των διαύλων επικοινωνίας - μέσω messenger, skype, viber
  • Στελέχωση σε 24ωρη βάση της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης
  • Δωρεάν μοριακοί έλεγχοι στους εργαζομένους
  • Απαγόρευση επισκέψεων κοινωνικού χαρακτήρα -εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις υπό προϋποθέσεις
  • Διευκόλυνση της επικοινωνίας των νοσηλευομένων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία βάζει στο «κόκκινο» τα ελληνικά νησιά